Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 17:51 - Гермамски учени откриха неизвестен до сега човешки вид
Автор: denews Категория: Новини   
Прочетен: 1757 Коментари: 0 Гласове:
1



Лайпциг Учени от института “Макс Планк” попаднаха на сензационното откритие изследвайки останки от праисторичрдки останки от Сибир. Изучавайки ги те попаднали на съхранено ДНК. Оказва се чеизвестен до сега човешки вид е обитавал земята преди около 40 000 години. За това откритие спомогнало едно щастливо обстоятелство. Факта че в Сибир тези кости са могли да се съхранят много по-добре , отколкото в Европа или Африка заради студеният климат. Единствено при такива условия би могло в човешки останки на подобна възраст да се съкрани част от ДНК -то. Сега учените могат да пеиведат факти че заедмо с Неандерталския човек и Хомо сапиенс е съществувал още един вид прачовек. Според един от изследователите Йоханес Краузе “до вчера ние можехме да изхождаме от това че е имало три вълни на реселение от Африка- ма Хомо еректус преди около 2 милиона години, на Неамдерталците преди около половин милион години и на нашияя прародител преди около 50 000 години. Сега трябва да корегираме написаното до момента в книгите като сложим още една четвърта вълна на преселение. Преди около 1 милион години се е преселил от Африка откритият от нас сега непознат вид. “

Международна група от изследователи е направила сравнителен анализ между кости от пръсти на ръката на Неандерталец, откритият сега вид и на съвременен човек. Според данните наследствеността на новият вид коренно се различава от досега познатите им.

Изследвамията върху ДНК и митохондриите на непознатия вид показват че той е живял някъде между 48 000 и 30 000 г. пр.н.е. . Според данни на учените ще може да се установи в кои парале;ни области е живял този човешки вид наречен “човекът от Денисов” / по името на местността в която са откритиостанките/ .

gxw/apn /focus online



Тагове:   неизвестен,   учени,   откриха,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: denews
Категория: Новини
Прочетен: 2128480
Постинги: 730
Коментари: 772
Гласове: 396
Спечели и ти от своя блог!
Архив