Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2010 12:28 - Граждани на бившата ГДР все още могат да пътуват до Русия !!!
Автор: denews Категория: Новини   
Прочетен: 1628 Коментари: 0 Гласове:
0



  Теоретично граждани на бившата ГДР, които са запазили старите си паспорти, биха могли да пътуват с тези „документи” за Русия. Как е възможно това, трябваше да обясни на Путин чиновник от Имиграционната служба в Москва.  

 

Руският министър-председател Владимир Путин е слисан. В Московската имиграционна служба чиновници представят на високия гост новата централна база данни. За да може и народът да се наслаждава на методиката на модерното държавно ръководство, обиколката на премиера в подвластното му учреждение се излъчва на живо по телевизията.

Гордо един служител показва на монитор съхраняваните сега в компютър данни за руснаци и чужденци. Накрая чиновникът кликва върху статистиките за родните страни на имигрантите, които тази година са пристигнали в Русия. Министър-председателят Путин се сепва:

Що за страна е това?

"ГДР!", отвръща чиновникът и приповдигайки рамене продължава на пресекулки :”Е, да. Това са граждани на ГДР с документи от ГДР.” „Глупости”, прекъсва го премиерът, „тази страна не съществува повече, така че не може да има граждани на ГДР.”


Владимир Путин знае за какво говори. В крайна сметка като подполковник от съветското разузнаване КГБ, той е бил от 1985 година до 1990 година в Германия, главно в Дрезден.

Сега повече от 20 години след края на ГДР новата база данни на Московската имиграционна служба все още регистрира като граждани на ГДР онези, които влизат в Русия с документи на изчезналата комунистическа република.

На зададен по-късно въпрос кои са регистрираните имигранти с документи на ГДР, съответният пресотдел съобщи, че не се знаело още, но че се правели проучвания.

Системата крие и други изненади

При обиколката на учреждението премиерът Владимир Путин узна още, че имало повече руски паспорти, отколкото руски граждани. Сега обаче, с новата информационна система, всеки гражданин можел да провери по интернет дали паспортът му е истински или фалшив.

„Защо гражданинът ще трябва да проверява тъкмо паспорта си”, пита ядосано Путин. "От любопитство”, опитва се да го обърне на шега чиновникът. И успява. Путин се разсмива и естествено заедно с него всички присъстващи. От първи април новата база данни на Московската имиграционна служба влиза в действие.

Автор: К. Енгелхард/Б. Емануилов Редактор: Б. Григорова
/DW Radio /

 

 


Тагове:   още,   Могат,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: denews
Категория: Новини
Прочетен: 2132361
Постинги: 730
Коментари: 772
Гласове: 396
Спечели и ти от своя блог!
Архив