Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2010 09:02 - Германците предпочитат тестените изделия за закуска
Автор: denews Категория: Новини   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.06.2010 09:04


Германия е закусваща страна - 76% от германците традиционно започват деня си със закуска. А за 37% това е дори най-важното хранене - установява фирмата "Нутела", която редовно изследва хранителните навици на германците.        

 

От резултатите на проучването се получават отговори на въпросите кой защо закуска, кое е предпочитаното място за закуска и кои са обичайните съставки на германската закуска. "Закуската е и огледало на времето", казва един от авторите на проучването - Дирк Вос. Днес вече на масата има съвсем не само хляб и масло, но и нови медии като интернет, който за мнозина е неотменим елемент от сутрешния ритуал.

 

Хлябът - безспорният любимец

Когато сутрин звънне будилникът, три четвърти от германците стават и се насочват към масата, на която прекарват средно по около 24 минути. През седмицата за целта се отделя по-малко време - 20 минути, докато през уикенда няма нужда да се бърза и тогава закуската трае средно 33 минути. 54 процента заявяват, че към закуската ги тласка сутрешният глад, а за почти една трета от хората тя е задължително условие за успешния старт на деня. 23 на сто пък гледат на закуската като на доставчик на енергия за деня.

Предпочитани за сутрешното хранене си остават хлебните изделия - за 77 процента от запитаните. 57 на сто ги допълват с нещо солено, 38 на сто са привърженици на сладкото. По-слабо е присъствието на плодовете - 12 процента и мюслите - 9 процента. Закуската обаче е въпрос не само на вкус, но и на възпитание - за четири пети от анкетираните навикът да се закусва е създаден в ранно детство и е запазен за цял живот, само една пета казват, че са започнали да закусват след излизането от дома на родителите.

Къде, с кого и как

Ако можеха да избират, германците биха закусвали най-охотно с Ангела Меркел /15 процента/, вицеканцлерът и външен министър Гидо Вестервеле пък е най-малко желан сътрапезник. Любима тема по време на сутрешната закуска е времето, 67 процента хвърлят поглед на някой вестник, слушат радио или пускат телевизора. Освен това всеки девети заявява, че на закуската присъства и компютърът - мнозина са още преди закуската онлайн и паралелно се занимават с писането на мейли, с четене на новини или с контакти в социалните мрежи./DW  Radio/



Тагове:   закуска,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: denews
Категория: Новини
Прочетен: 2132591
Постинги: 730
Коментари: 772
Гласове: 396
Спечели и ти от своя блог!
Архив